Segona edició dels Tallers de cooperativisme de plataforma

Obertes les inscripcions als Tallers de Barcelona Activa sobre cooperativisme de plataforma! 

L'objectiu d'aquests tallers, impartits per femProcomuns en col·laboració amb Free Knowledge Institute i el grup de recerca Dimmons de la UOC és doble: obtenir un coneixement bàsic sobre el cooperativisme de plataforma, un vessant dins l'economia col.laborativa; i veure com funcionen els models de sostenibilitat de projectes en obert, amb coneixement compartit, producció entre iguals, recursos procomuns, i una governança participativa o en xarxa.

INSCRIPCIONS CLICANT AQUÍ.

Només cal que us inscriviu a una de les sessions automàticament quedareu inscrites a les CINC SESSIONS del programa:

  • Dimecres 6 de Juny       10 a 14 h a la Incubadora Almogàvers
  • Dimecres 13 de Juny     10 a 13 h a la Incubadora Almogàvers
  • Dimecres 20 de Juny     10 a 13 h al Centre per a la Iniciativa Emprenedora Glòries
  • Dimecres 27 de Juny     10 a 13 h a la Incubadora Almogàvers
  • Dimecres 4 de Juliol      10 a 13 h a la Incubadora Almogàvers
Contingut

El Cooperativisme de plataforma uneix l'anomenat Procomú digital amb l'Economia Social i Solidària. Identifica la plataforma digital connectada a Internet com a base per facilitar el consum o la producció col·laborativa amb models de gestió democràtica dels recursos, respectuosos amb les persones, el medi ambient i els territoris. És una aposta, tant per construir alternatives a les plataformes digitals que sostreuen el valor a qui el creen (productors/es i usuaris/es), com per transformar cooperatives existents plataformitzant les seves activitats.

Tractarem conceptes clau com el procomú digital, la diferència entre l'economia col·laborativa corporativa i la cooperativa, i entre aquesta i el cooperativisme de plataforma. Aprendrem sobre llicències lliures i obertes i metodologies de co-disseny. Analitzarem casos concrets per ajudar a assimilar conceptes i en veurem models de sostenibilitat, governança i estratègies per al seu desenvolupament.